آنچه در این مقاله می خوانید

لزوم ترمیم دندان ها قبل از ارتودنسی

اگر برای خود یا کودکانتان تصمیم به انجام درمان ارتودنسی دارید، باید بدانید که نیاز است معاینات اولیه انجام شود و شرایط دندان ها به صورت دقیق توسط عکس های دندانپزشکی بررسی شود. در بیشتر موارد ممکن است پوسیدگی یا خرابی های ریزی در دندان وجود داشته باشد که از آنها بی خبر هستید و در زمان ارتودنسی با تشدید این پوسیدگی ها، شرایط دندان وخیم شود و نیاز باشد براکت برای درمان دندان برداشته شود. لزوم ترمیم دندان ها قبل از ارتودنسی دلایل متعددی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت و به نکات مربوط به ارتودنسی درمان شده اشاره خواهیم کرد.

چرا باید قبل از ارتودنسی دندان ها را ترمیم کرد؟

چرا باید قبل از ارتودنسی دندان ها را ترمیم کرد

قبل از شروع درمان ارتودنسی معاینات کاملی بر روی همه دندان ها انجام می گیرد. در این معاینات تمام عیوب و مشکلات دندان مشخص می شود. اگر ایراد و مشکلی در دندان ها وجود داشته باشد باید برای ترمیم آنها اقدام شود و سپس فرآیند ارتودنسی صورت پذیرد.

مهم ترین مواردی که مانع انجام ارتودنسی می شود، پوسیدگی ها، بیماری های لثه و التهاب ها می باشند. این مشکلات در طول ارتودنسی قابل درمان نمی باشند یا با سختی و هزینه بالاتری درمان می شوند.

شدت عفونت و پوسیدگی ربطی به انجام درمان ندارد و قبل از ارتودنسی حتی در مورد خفیف ترین و جزئی ترین پوسیدگی ها باید درمان و ترمیم صورت بگیرد. زمانی که با عفونت خفیف ارتودنسی انجام شود، دندان تحت فشار قرار می گیرد و در دراز مدت به دلیل عدم امکان رعایت بهداشت به بهترین شکل، مقدار پوسیدگی و عفونت آن زیاد می شود. فشار براکت ها نیز بر دندان پوسیده تاثیر بیشتری می گذارد و در نتیجه احتمال شکستن تاج دندان و عفونت عمیق وجود دارد.

زمانی که چنین شرایطی رخ دهد باید براکت ها باز شود و درمان دندان کامل شود. این باعث می شود که هزینه و وقت زیادی از فرد گرفته شود.

عامل دیگری که باعث لزوم ترمیم دندان ها قبل از ارتودنسی می شود، وجود تجهیزات ارتودنسی است. هرچند اگر میزان عفونت و خرابی یا جرم و پلاکت ایجاد شده کم باشد و آسیب جدی به فرد وارد نکند، اما درمان آن بخاطر حضور براکت ها در حین ارتودنسی به سختی قابل انجام می باشد. پس حتما قبل از ارتودنسی باید درمان ترمیم دندان کامل شود.

بازدهی ارتودنسی بر روی دندان های سالم و بدون عیب به مراتب بیشتر از دندان های آسیب دیده است و می تواند در زمان کوتاه تری درمان ارتودنسی کامل شود.

تاثیر ارتودنسی بر افزایش آسیب دندان ترمیم نشده

اگر فرد دچار دندان معیوب باشد و اقدام به ارتودنسی نماید، روز به روز عفونت، پوسیدگی و یا خرابی دندان تشدید می شود. امکان نظافت و رعایت بهداشت دندان ها به راحتی فراهم نیست و محیط عفونی شده دارای حساسیت بالایی می باشد. از طرفی فشار براکت ها بر روی دندان خراب نیز اعمال می شود. به مرور زمان و با افزایش باکتری ها در این ناحیه و عدم امکان مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای آن، موقعیت را پیچیده تر می کند به طوری که شدت عفونت و پوسیدگی به سرعت زیاد می گردد و دندان را از بین می برد. به این نکته توجه داشته باشید که رعایت نکات بهداشتی در طول ارتودنسی بسیار اهمیت دارد و باید به درستی انجام شوند. روزانه دو بار دندان ها را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید تا از خرابی دندان های سالم جلوگیری شود. در طول دوران ارتودنسی در صورت رعایت نکردن نکات مراقبتی حتی دندان های سالم در معرض آسیب و پوسیدگی هستند که باعث می شود در مورد دندان عفونی وضعیت وخیم تر باشد.

آیا می دانید نکات مراقبتی در طول درمان ارتودنسی چیست؟

لزوم ترمیم دندان ها قبل از ارتودنسی ربطی به شرایط خرابی، سن و سال و سایر پارامترها ندارد و برای همه افراد به یک اندازه ضروری و لازم می باشد. برای اینکه به بهترین شکل ممکن درمان ارتودنسی شما زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی انجام شود، باید تمام معاینات در بالاترین سطح ممکن و با بیشترین دقت انجام گیرد. بعضا نیاز است در مورد دندان هایی با تراکم بالا قبل از ارتودنسی، کشیدن دندان انجام شود. اگر این معاینات دقیق انجام شود و دندانی دارای عفونت باشد، متخصص می تواند آن دندان را به عنوان گزینه کشیدن انتخاب نماید و با کشیدن آن هم شرایط برای درمان ارتودنسی آماده گردد و هم عفونت از دهان خارج شود. حال اگر معاینات به درستی انجام نشود و یا فرد مانع ترمیم و بررسی دندان ها گردد، ممکن است متخصص برای کاهش تراکم دندان سالم را بکشد در حالی که یک دندان با عفونت جزئی وجود دارد و بعد ایجاد مشکل خواهد کرد.

حتما به بهترین متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و فرآیند معاینات اولیه را به صورت کامل انجام دهید. اگر برای کودک خود درخواست ارتودنسی را دارید باز هم باید معاینات کامل انجام شود و ترمیم دندان ربطی به سن او نخواهد داشت.

یک متخصص حرفه ای قبل از ترمیم کامل دندان ها فرآیند درمان ارتودنسی را آغاز نخواهد کرد و رعایت آن را برای تمام افراد، الزامی می داند.

آیا می توان برخی از دندان ها را در حین درمان ارتودنسی ترمیم کرد؟

ترمیم دندان در حین ارتودنسی

اگر پوسیدگی و خرابی دندان قبل از انجام ارتودنسی وجود داشته باشد که باید درمان کامل شود و سپس ارتودنسی انجام شود. گاهی اوقات ممکن است عفونت، پوسیدگی و خرابی دندان در طول ارتودنسی که یک دوره طولانی بین یک تا سه سال است ایجاد شود. در این موارد شرایط عفونت، میزان آن، محل عفونت و … در روش درمان و احتمال انجام آن دخیل خواهند بود. بعضا عفونت به سرعت و طی معاینات دوره ای ارتودنسی تشخیص داده می شود. در تشخیص های سریع به دلیل حجم کم عفونت، می توان به سرعت دندان را با مواد پر کننده ترمیم کرد. متخصص به سرعت روند درمان را آغاز می کند و بدون ایجاد مشکلی آن را انجام می دهد.

گاهی به دلیل عدم مراجعات به موقع یا اتفاقات دیگر، حجم عفونت و خرابی دندان بسیار زیاد است به نحوی که مقدار زیادی از تاج دندان را تحت تاثیر قرار می دهد. در وضعیت این چنینی ممکن است درمان با حضور براکت های ارتودنسی امکان پذیر نباشد و نیاز باشد براکت ها باز شوند، درمان انجام شود و سپس برای ادامه درمان ارتودنسی اقدام شود.

در موارد بسیار کم و با توجه به شرایط اگر امکان ترمیم دندان که از قبل دچار مشکل است، در حین  ارتودنسی وجود داشته باشد، متخصص با شروع ارتودنسی موافق می کند که این موقعیت ها بسیار کم هستند و فقط شامل دندان هایی می شوند که نیاز به پر کردن مقدار جزئی دندان باشد.

آیا برای دندان ‌های پر شده از براکت های متفاوت استفاده می شود؟

شرایط دندان ها که در حالت طبیعی هستند یا عمل ترمیم و پرکردن بر روی آنها انجام شده باشد در انتخاب براکت ارتودنسی تاثیر گذار است. متخصص با شرایط ناهنجاری، در نظر گرفتن هزینه و … به مراجعه کننده پیشنهاد می دهد که از کدام براکت برای استفاده شود. براکت های فلزی بیشترین کاربرد را دارند و در کنار آنها براکت های سرامیکی نیز کارایی خاص خود را دارند. نحوه انجام ارتودنسی دندان های پر شده نیاز به مراقبت و حساسیت بالاتری دارد.

آیا روش قرار دادن براکت ها روی دندان‌ های پر شده متفاوت است؟

فرآیند کلی درمان ارتودنسی برای دندان های پر شده و دندان های طبیعی به یک شکل انجام می شود. تفاوت در دقت متخصص و نوع براکت استفاده شده می باشد.

در اولین قدم متخصص با معاینه کامل دندان ها، وضعیت آنها را از نظر سالم بودن، معیوب بودن و یا ترمیم شده، مشخص می کند. در صورتی که دندان معیوب وجود نداشت و دندان ها سالم یا ترمیم شده بودند، نوع براکت مشخصی را انتخاب می کند. میزان ناهنجاری ها نیز در انتخاب روش ارتودنسی تاثیر گذار است.

بررسی تمام شرایط از جمله سن فرد، نوع ناهنجاری، وضعیت دندان ها و … در روش ارتودنسی و انتخاب براکت دخیل هستند و نمی توان با توجه به یک عامل نوع خاصی را بیان کرد. دندان هایی که بر روی آنها ترمیم هایی مانند درمان ریشه دندان یا عصب کشی انجام شده باشد، حساسیت های خود را در ارتودنسی دارند و باید متخصص به این موارد دقت داشته باشد. ممکن است این شرایط باعث شود طول درمان ارتودنسی افزایش پیدا کند.

ارتودنسی بر روی دندان عصب کشی شده چگونه است؟

این نگرانی برای افراد وجود دارد که بعد از عصب کشی و ترمیم دندان امکان انجام ارتودنسی بر روی دندان های آنها وجود نداشته باشد. اما اینگونه نیست و بر روی دندان های عصب کشی شده هم تحت شرایط خاص درمان ارتودنسی انجام می شود. در طی درمان ارتودنسی به دندان ها نیرویی اعمال می شود تا آنها در موقعیت درست و مناسب قرار بگیرند. این نیرو عاملی برای حرکت دندان هاست. زمانی که یک دندان عصب کشی می شود ریشه آن تحت درمان قرار می گیرد و به وسیله موادی پر می گردد. این دندان دیگر مشابه حالت اولیه پایدار نیست و نمی توان تغییر زیادی را به آن اعمال کرد. متخصص ارتودنسی با تجربه شرایط را در نظر می گیرد تا در حین ارتودنسی دندان عصب کشی شده آسیب نبیند و دچار شکستگی نگردد.

دقت داشته باشید که انجام صحیح و مناسب عصب کشی دندان نیز بسیار مهم است و باید برای عصب کشی دندان نیز به متخصص مناسب و با تجربه مراجعه نمایید.

نکات مهم و فرآیند کلی درمان به صورت کامل در مطلب ارتودنسی دندان عصب کشی شده بیان شده است.

ما در این مقاله درباره لزوم ترمیم دندان ها قبل از ارتودنسی توضیح دادیم، لازم است قبل از شروع فرآیند ارتودنسی حتما با پزشک مشورت کرده تا بدون ایجاد مشکلات بعدی در حین ارتودنسی، نتیجه مطلوب تری در پایان به دست آورید.

مشاوره رایگان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه در این مقاله می خوانید

آخرین مطالب

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x