آنچه در این مقاله می خوانید

تاثیر پوکی استخوان بر نتیجه ارتودنسی

شاید فکر کنید دندانپزشکی و پوکی استخوان هیچ ارتباطی با هم ندارند، بلکه پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است و نباید روی دندان‌ها تاثیر بگذارد. در صورتیکه اینگونه نیست. پوکی استخوان به دلیل تأثیر بر تراکم استخوان و پاسخ پریودنتیوم به نیروهای ارتودنسی تأثیر قابل توجهی بر درمان ارتودنسی دارد. تاثیر پوکی استخوان بر ارتودنسی را می توان به صورت زیر شرح داد:

  • حرکت دندان ها: پوکی استخوان با کاهش تراکم استخوان دهان و از دست دادن استخوان فک همراه است که می تواند روش های ارتودنسی را پیچیده کند.
  • تاثیر داروهای پوکی استخوان: داروهایی مانند بیس فسفونات ها، بر روی حرکت دندان ها و تنظیمات ارتودنسی تاثیر می گذارند.
  • تغییر در تنظیمات ارتودنسی: برای به حداقل رساندن فشار بر ساختارهای استخوانی آسیب دیده، تغییر در زاویه براکت ها ضروری است.

ارتباط پوکی استخوان و ارتودنسی

تاثیر پوکی استخوان در ارتودنسی

تاثیر پوکی استخوان بر ارتودنسی، در درجه اول بر حرکت دندان و سلامت پریودنتیوم تاثیرگذار است.(پریودنتیوم به ساختار لثه و استخوانی‌ گفته می‌شود که دندان ها را احاطه کرده است. این تلاقی و تاثیر پوکی استخوان بر ارتودنسی به شکل های زیر تاثیرگذار است:

۱. حرکت دندان به دلیل پوکی استخوان

پوکی استخوان می تواند پویایی حرکت دندان در ارتودنسی را تغییر دهد. این عارضه بر بازسازی استخوان آلوئول تأثیر می گذارد. آلوئول همان استخوانی است که دور تا دور ریشه های دندان ما را فرا گرفته است. این بخش که برای جابجایی دندان ها بسیار مهم است.

مطالعات نشان می دهد که در بیماران مبتلا به پوکی استخوان ممکن است به دلیل تغییر در متابولیسم استخوان، حرکت دندان را افزایش یابد. به طور خلاصه می‌توان گفت تاثیر پوکی استخوان بر ارتودنسی به این شکل است که افزایش زمان ارتودنسی موجب تحلیل ریشه دندان می شود.

۲. سلامت پریودنتال به دلیل پوکی استخوان فک

پوکی استخوان یکپارچگی پریودنتیوم را که از دندان ها حمایت می کند، به خطر می اندازد. منجر به عوارضی در طی روش‌های ارتودنسی می شود، زیرا استخوان سالم برای حرکت موثر دندان و ثبات کلی دندان ضروری است.

۳. درمان پوکی استخوان با بیس فسفونات

بسیاری از بیماران مبتلا به پوکی استخوان برای درمان استخوان از بیس فسفونات ها استفاده می‌کنند. این داروها باعث استئونکروز فک به ویژه در طی اقدامات دندانپزشکی، از جمله ارتودنسی، می‌شوند. استئونکروز فک وضعیتی است که در آن سلول‌های استخوان از بین رفته و باعث درد شدید در ناحیه فک می‌شوند. این امر مستلزم برنامه ریزی دقیق و توجه ارتودنتیست‌ها هنگام درمان بیماران تحت چنین درمان‌هایی است.

بیشتر بخوانید: قیمت ارتودنسی دندان در کرج

۴. ارزیابی قبل از درمان

قبل از شروع درمان ارتودنسی، دندانپزشک باید سلامت استخوان بیمار را ارزیابی کنند. افرادی که سابقه پوکی استخوان دارند ممکن است به ارزیابی های تخصصی و احتمالا همکاری با سایر متخصصان دندانپزشکی برای اطمینان از نتایج درمانی ایمن و مؤثر نیاز داشته باشند.

۵. بررسی های بلندمدت برای سلامت دهان و دندان

درمان ارتودنسی در بیمارانی که سلامت استخوان آنها به خطر افتاده خطراتی مانند از دست دادن استخوان و افزایش تحرک دندان را به همراه دارد. بنابراین، پرداختن به مسائل زمینه‌ای پریودنتال قبل از شروع روش‌های ارتودنسی برای دستیابی به نتایج مطلوب ضروری است.

راهکار درمان ارتودنسی در هنگام پوکی استخوان

راهکار درمان ارتودنسی در هنگام پوکی استخوان

درمان ارتودنسی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان چالش های منحصر به فردی را ایجاد می‌کند که در درجه اول به دلیل اثرات پوکی استخوان و داروهایی که معمولا برای آن تجویز می‌شوند، به ویژه بیس فسفونات هاست.

این داروها، در حالی که در افزایش تراکم استخوان موثر هستند، می‌توانند با فرآیندهای بازسازی طبیعی استخوان که برای درمان موفقیت آمیز ارتودنسی ضروری است، تداخل ایجاد کنند. بیس فسفونات‌ها، که اغلب برای مدیریت پوکی استخوان تجویز می‌شوند، فعالیت سلول های مسئول تحلیل استخوان را مهار می کنند و در نتیجه روند بازسازی لازم برای حرکت دندان را کند می کنند.

بیشتر بخوانید: مدت زمان درمان ارتودنسی چقدر است

بیماران باید ارتودنتیست خود را در مورد داروهایی که مصرف می کند مطلع کنند تا امکان برنامه ریزی درمانی مناسب را فراهم کند که خطرات مرتبط با مسائل پوکی استخوان را به حداقل برساند.

متن انگلیسی:

“If you are taking bisphosphonate medications – or if you will be starting them in the future – it is important to inform your dentist right away.”

ترجمه فارسی: «اگر داروهای بیس فسفونات مصرف می کنید – یا اگر آنها را در آینده شروع خواهید کرد – مهم است که فورا به دندانپزشک خود اطلاع دهید.»

به نقل از سایت willowglendentalspecialists

نظارت مداوم بر حرکت دندان و سلامت استخوان ضروری است. ارتودنتیست‌ها ممکن است نیاز به تنظیم برنامه‌های درمانی بر اساس پاسخ بیمار به درمان داشته باشند.

در برخی موارد، قطع موقت درمان بیس فسفونات (با تایید پزشک) ممکن است قبل از شروع درمان ارتودنسی توصیه شود تا قابلیت بازسازی استخوان افزایش یابد.

درمان های ارتودنسی که شامل مداخلات جراحی یا اعمال نیروی قابل توجهی نمی شوند، ممکن است همچنان گزینه های مناسبی برای بیمارانی که بیس فسفونات مصرف می کنند باشند.

آیا نوع خاصی از درمان ارتودنسی برای افراد مبتلا به پوکی استخوان وجود دارد؟

با وجود تاثیر پوکی استخوان بر ارتودنسی، همه درمان‌های ارتودنسی برای افراد مبتلا به پوکی استخوان ممنوع نیست.

در زیر به چند نوع درمان ارتودنسی اشاره می‌کنیم که برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مناسب است:

  1. گزینه های غیرجراحی: درمان‌هایی که شامل مداخلات غیرجراحی می شوند ممکن است همچنان برای افراد پوکی استخوان قابل اجرا باشند. متخصصین ارتودنسی می توانند با اصلاح گشتاور و زاویه براکت، برنامه‌های درمانی را تنظیم کنند تا فشار وارده بر ساختارهای استخوانی آسیب دیده به حداقل برسد.
  2. مشاوره: ارزیابی کامل توسط متخصص ارتودنسی و پریودنتیست ضروری است. آنها می‌توانند سلامت استخوان را ارزیابی کرده و مناسب‌ترین مسیر عمل را تعیین کنند.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی یک فک بالا به چه صورت انجام می شود

کلام آخر

تاثیر پوکی استخوان بر ارتودنسی به دلیل تأثیرات آن بر تراکم استخوان و فرآیندهای ترمیم، چالش‌های منحصر به فردی را برای درمان ارتودنسی ایجاد می‌کند. درک کامل این پیامدها برای متخصصان ارتودنسی هنگام درمان بیماران مبتلا به این بیماری بسیار مهم است.

پوکی استخوان می‌تواند به طور باورنکردنی به سلامت دهان و دندان آسیب برساند. خوشبختانه، مردم می‌توانند برخی کارها را برای مهار آسیب انجام دهند. داشتن رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D، ورزش کردن، ترک سیگار و کاهش مصرف نوشیدنی‌های الکلی از پوکی استخوان پیشگیری می‌کنند.

مشاوره رایگان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه در این مقاله می خوانید

آخرین مطالب

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x