ارتودنسی علاوه بر مرتب کردن دندانها بسیاری از مشکلات مرتبط با دهان و فک را نیز برطرف میکند. ارتودنسی فانکشنال که با نام ارتودنسی ارتوپدی هم شناخته میشود، رویکردی تخصصی است که نهتنها روی همتراز شدن دندانها تمرکز میکند، بلکه به علل زمینهای ناهماهنگی فک و دندانها هم توجه دارد. این شاخه از ارتودنسی روی اصلاح مشکلات زمینهای قبل از ارتودنسی تمرکز دارد. بدون اصلاح این مشکلات زمینهای ممکن است دندانها مجددا جابهجا شده و یا نامرتب شوند. در ادامه بهطور کامل با این روش آشنا خواهید شد.
ارتودنسی فانکشنال چیست؟
ارتودنسی فانکشنال یک شاخه تخصصی در درمان ارتودنسی است که بر تنظیم موقعیت فک و بهبود نحوه برخورد دندان های بالا و پایین تمرکز دارد. این رویکرد نتیجهای فراتر از از بریسهای سنتی و معمول دارد و در درجه اول دندان ها را صاف می کند. در ارتودنسی فانکشنال، متخصص ارتودنسی از دستگاههای ارتودنسی کاربردی برای اصلاح مسائل مربوط به فک و دهان استفاده میکند اما هدف اصلی این روش چیز دیگری است.
هدف از انجام ارتودنسی فانکشنال چیست؟
ارتودنتیستهای فانکشنال با استفاده از وسایل کاربردی در ارتودنسی، میتوانند رشد و تراز فک را در کودکان و نوجوانان در حال رشد هدایت کنند. حال هدف از انجام این روش موارد زیر است:
- برقراری ارتباط هماهنگ بین دندان ها، فک و عضلات صورت
- رسیدگی به علل ریشه ای نامرتبی دندان ها و فک
تفاوت ارتودنسی فانکشنال با ارتودنسی های دیگر
در اینجا چند تفاوت کلیدی بین ارتودنسی فانکشنال و درمان ارتودنسی سنتی وجود دارد.
۱- رویکرد درمانی:
- فانکشنال: در ارتودنسی فانکشنال، هدف اصلی دندانپزشک این است که با هدایت رشد و تکامل فکها، به تعادل بهتر در صورت و دندانها برسد. در این نوع درمان تلاش بر روی اصلاح کلی ساختار صورت (فکها، استخوانهای صورت و دندانها) است. در واقع در این روش، متخصص ارتودنسی علاوه بر درمان کجی دندانها به مسائل اسکلتی زمینهای هم رسیدگی میکند (علت های کج شدن دندان ها چیست).
- ارتودنسی سنتی: در ارتودنسی سنتی، تمرکز بیشتر بر روی صاف کردن دندانها است، به طوری که الگوی رشد فکها تغییر نمیکند و صرفاً دندانها در ساختار فعلی فک تراز میشوند.
۲- سن مناسب برای درمان:
برای دریافت بهترین نتیجه از ارتودنسی باید در این زمینه با دندانپزشک مشورت کرد، اما به طور کلی برای هر روش ارتودنسی سن متفاوتی توصیه میشود.
- ارتودنسی فانکشنال: از سنین پایینتر شروع میشود، معمولاً در دوران کودکی یا اوایل نوجوانی (۶ تا ۱۴ سالگی) زمانی که استخوانهای فک هنوز در حال رشد هستند انجام میشود. مداخله زودهنگام ممکن است به پیشگیری از مشکلات پیچیده ارتودنسی در مراحل بعدی زندگی کمک کند.
- سنتی: بسته به نیازهای ارتودنسی و رشد فک فرد در سنین مختلف قابل استفاده است. معمولاً در دوران نوجوانی استفاده میشود، اما بزرگسالان نیز میتوانند از درمان سنتی ارتودنسی بهرهمند شوند.
۳- لوازم مورد استفاده:
در طول انجام ارتودنسی از چه ابزارها و دستگاههایی استفاده میشود؟ نوع لوازم مورد استفاده در هر روش ارتودنسی متفاوت است. در ادامه به مقایسه این دو مورد میپردازیم.
- فانکشنال: این درمان ممکن است شامل استفاده از وسایل مخصوصی باشد که برای هدایت رشد فک طراحی شدهاند. برخی از تکنیکها در این روش از دستگاههای متحرک برای ارتقا عملکرد عضلات دهان استفاده میکند.
- سنتی: معمولاً از بریسهای ثابت (فلزی یا سرامیکی) یا ترازکنندههای شفاف (مانند ارتودنسی نامرئی) برای جابجایی دندانها در موقعیتهای مورد نظرشان استفاده میشود.
انواع ارتودنسی فانکشنال
دستگاههای ارتودنسی دو نوع متحرک و ثابت دارند که در ادامه توضیح میدهیم چه تفاوتی با هم دارند.
۱- ارتودنسی فانکشنال ثابت:
در ارتودنسی فانکشنال ثابت، دستگاههایی استفاده میشود که به طور ثابت بر روی دندانها و فکها قرار میگیرند. این دستگاهها بر روی قوس دهانی ثابت متمرکز شده و در طول درمان، به صورت مداوم در دهان بیمار باقی میمانند. بیمار قادر به جداسازی این دستگاهها بدون راهنمایی دندانپزشک نیست. علاوه بر این بیمار باید در هنگام نوشیدن، غذا خوردن، مسواک زدن و حتی خوابیدن نیز در دهان باقی بمانند.
۲- ارتودنسی فانکشنال متحرک:
در ارتودنسی فانکشنال متحرک، از دستگاههایی استفاده میشود که قابل جداسازی و متحرک هستند. این دستگاهها معمولاً برای مواردی که نیاز به تنظیمهای مکرر دارند، مناسب هستند. دستگاههای متحرک ساختاری پلاستیکی دارند و بیماران میتوانند آن ها را به دقت داخل دهان بگذارند یا آن را خارج کنند. این دستگاهها معمولا در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن باید از دهان خارج شوند.
انواع دستگاه فانکشنال ارتودنسی
در بخش قبل با دو مدل دستگاه فانکشنال، یعنی ثابت و متحرک آشنا شدید. اما میدانید هر یک از این دستگاهها چه انواعی دارند؟
- MARA: درصورتیکه فک بالایی فرد بسیار جلوتر از فک پایین باشد، از دستگاه مارا استفاده میشود. این دستگاه فک پایین را به سمت جلو هدایت میکند تا هر دو فک در موقعیت صحیح خود قرار بگیرند.
- Bionator & Twin Block: این دستگاهها با تغییر موقعیت فک پایین به جلو و کمک به افزایش رشد فک میتوانند اوربایت و اورجت را اصلاح کنند. اورجت فاصله افقی ۳ الی ۴ میلی متری بین دندانهای فک بالا و پایین است. اوربایت هم فاصله عمودی دندانهای بالایی و پایینی است. این دو دستگاه اغلب در بیماران جوانتر استفاده میشوند چرا که فک آنها درحال رشد است و دستگاه اثرگذاری بیشتری روی آنها دارد.
- Herbst: زمانی که فک پایینی به عقب کشیده شده است، از دستگاه هربست برای اصلاح اوربایت شدید استفاده میکنند. هنگامی که دستگاه خارج می شود، فک پایین دیگر به عقب برنمیگردد. همین امر مشکلات تنفسی ناشی از گرفتگی مجاری تنفسی را برطرف میکند.
- Activator: اکتیویتور یک دستگاه ارتودنسی متحرک است که برای درمان کمبودهای فک و اصلاح ناهنجاری های دندان و فک استفاده میشود. این دستگاه باعث ایجاد هماهنگی بین فک بالا و پایین میشود.
- Frankel: دستگاه فرانکل یک دستگاه کاربردی ارتودنسی است که در دهه ۱۹۵۰ برای درمان بیماران در تمام سنین (بیشتر برای بزرگسالان) استفاده میشود. این دستگاه در درجه اول روی تعدیل فعالیت عصبی عضلات فک به منظور ایجاد تغییرات در فک و دندان تمرکز دارد. این دستگاه با محدودکردن نیروهای عضلانی در جهت مدنظر، اصلاحات لازم را اعمال میکند.
- Palatal Expander: زمانی که فضای کافی در دهان برای همه دندانها وجود ندارد، از این دستگاه استفاده میشود. پلاتل اکسپندر میتواند شلوغی را کاهش دهد. این دستگاه روی بیماران جوانتری که استخوانهای فک آنها هنوز در حال رشد است تاثیر دارد.
ارتودنسی فانکشنال برای چه افرادی مناسب است؟
کسانی که واجد شرایط ارتودنسی فانکشنال هستند، معمولا دارای مشکلات دندانی و فکی خاصی هستند. در این حالت دندانپزشک ارتودنستیک یک روش درمانی جامع و منحصر به فرد را به وی معرفی میکند.
متقاضیان ارتودنسی فاکشنال افراد زیر هستند:
- کودکان و نوجوانان: این درمان برای کودکان و نوجوانان موثرتر است؛ زیرا میتواند در مراحل اولیه رشد، مشکلات را اصلاح کرده و رشد فک را هدایت کند.
- مبتلایان به ناهنجاری فک: افرادی که با مشکلاتی مانند اوربایت، آندربایت یا کراس بایت مواجه هستند، ممکن است نیاز به ارتودنسی فانکشنال داشته باشند تا مشکلات زمینهای فک خود را اصلاح کنند.
- اوربایت (Overbite): ناهنجاری اوربایت به ترتیب قرارگیری دندانها و وضعیت فک بالا و پایین مرتبط است. در اوربایت دندانهای جلویی فک بالا کمی جلوتر از فک پایین قرار دارند (علت به وجود امدن اختلال اوربایت چیست).
- آندربایت (Underbite): آندربایت نوعی ناهنجاری مشابه اوربایت است. تفاوت این دو در آن است که در آندربایت دندانهای جلویی فک پایین جلوزدگی دارند. این بدان معناست که دندانهای جلویی فک پایین از فک بالا جلوتر هستند.
- کراس بایت (Cross bite): کراس بایت علاوه بر نحوه قرارگیری دندانها روی هم هنگام نزدیککردن دو فک به هم روی مفاصل، استخوان فک و تقارن صورت هم تاثیرگذار است. در واقع کراس بایت به عدم تطابق دو فک بالا و پایین هنگام قرارگیری آنها روی هم گفته میشود (کراس بایت چیست).
- مشکلات نیازمند به راه حلهای طولانی مدت: افرادی که به دنبال راهحلهای دائمی برای مشکلات دندانی خود هستند، میتوانند از ارتودنسی فانکشنال بهرهمند شوند. این روش درمان به رفع علل اصلی مشکلات دهان و دندان پرداخته و نتایج دائمیتری را ارائه میدهد.
- مشکلات گفتاری یا جویدن: افرادی که مشکلاتی مانند دشواری در جویدن یا گفتار به دلیل نامنظم بودن فک یا دندانها دارند، میتوانند از این روش بهرهمند شوند. برای تشخیص دقیق و انتخاب مناسبترین روش، مشاوره با دندانپزشک ارتودنتیست ضروری است.
ارتودنسی فانکشنال برای کودکان
ارتودنسی فانکشنال برای کودکان یک روش درمانی است که برای اصلاح مشکلات دندانی و فکی در کودکان استفاده میشود. در این روش، از دستگاههایی استفاده میشود که علاوه بر صاف کردن دندانها، بر رشد و تعادل فکها و عضلات صورت نیز تأکید دارند. این روش معمولاً در سنین کودکی، زمانی که فک کودک هنوز در حال رشد و تکامل است، بهترین اثر را دارد.
بیشتر بدانید: ارتودنسی دندان کودکان به چه صورت می باشد
با استفاده از این روش، میتوان مشکلاتی مانند اوربایت، آندربایت، کراسبایت و غیره را بهبود بخشید و دندانها و فک را در موقعیتی صحیح و هماهنگ قرار داد. ارتودنسی فانکشنال میتواند به بهبود عملکرد تنفسی و گفتار کودکان کمک کند. سنین ۹ الی ۱۳ سالگی بهترین زمان برای انجام ارتودنسی فانکشنال در کودک شماست.
ارتودنسی فانکشنال برای بزرگسالان
در ارتودنسی فانکشنال برای بزرگسالان، تمرکز بر آن است که مشکلات عملکردی دهان و فکها را در افراد بالغ بهبود بخشیم. این روش به بهبود چه مشکلاتی در بزرگسالان میپردازد؟ بهطور کلی نتایج این روش هم در کودکان و هم در بزرگسالان یکسان است. این روش میتواند مشکلات زیر را برطرف نماید.
- درد یا عدم هماهنگی در فک
- مشکلات تنفسی
- سردرد
بنابراین اگر مشکلی در ناحیه دندان و فک خود احساس میکنید بهتر است با دندانپزشک خود در این مورد صحبت کنید تا بهترین روش را برای شما انتخاب کند.
مزایای ارتودنسی فانکشنال
فواید ارتودنسی فانکشنال این روش را به یکی از شیوههای پرطرفدار در بین متخصصین ارتودنسی تبدیل کرده است.
- کاهش نیاز به کشیدن دندان: با گسترش قوسهای دندانی، میتوان فضای کافی برای همه دندانها ایجاد کرد و در نتیجه، احتمال برداشتن چند دندان را کاهش داد.
- بهبود فرم صورت: ارتودنسی فانکشنال میتواند مشکلاتی مانند چانه عقب رفته و تراز نامناسب دندانها یا فکها را برطرف کرده و زیبایی صورت را بهبود بخشد.
- بهبود تنفس: این نوع ارتودنسی میتواند به ایجاد یک راه هوایی فوقانی سالم کمک کرده و احتمال خروپف و آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب) را کاهش دهد.
- اجتناب از جراحی: در بسیاری از موارد، این روش میتواند به بیماران کمک کند تا از جراحیهای تهاجمی بینیاز شوند. مراقبتهای سخت و چالشبرانگیز و حساسیت بالای جراحی دهان و فک بسیاری از افراد را به انتخاب روشهای کمتر تهاجمی مثل انواع ارتودنسی سوق میدهد.
معایب ارتودنسی فانکشنال
علاوه بر مزایا، ارتودنسی فانکشنال معایبی نیز دارد که در ادامه آنها را ذکر میکنیم:
- طولانی بودن مدت درمان: در برخی موارد، درمان با ارتودنسی فانکشنال ممکن است مدت زمان طولانیتری نسبت به ارتودنسی سنتی داشته باشد، که میتواند برای برخی از افراد ناراحتکننده باشد. البته باید در نظر داشت که این دوره نقاهت طولانی چالشهای مراقبتی دشوار و زمانبری برای بیمار ندارد.
- نیاز به همکاری بیمار: برای کسب نتایج مطلوب، بیمار باید به صورت منظم و درست از دستگاههای ارتودنسی استفاده کند و به توصیههای ارتودنتیست پایبند باشد. همکاری نامناسب میتواند تأخیر در درمان و کاهش اثربخشی آن را به همراه داشته باشد. همچنین توجه به نکات مراقبتی دندانپزشک در این میان اهمیت ویژهای مییابد.
- نیاز به تنظیمات مکرر: درمان ارتودنسی فانکشنال ممکن است نیاز به تنظیمات و تعدیلات مکرر داشته باشد. دستگاهها باید به طور منظم تنظیم و تعویض شوند. همین موضوع نیاز بیمار به مراجعه مکرر و منظم به ارتودنتیست را پراهمیت میکند.
- محدودیتهای غذایی: در طول استفاده از ارتودنسی فانکشنال، بعضی از موارد مصرفی ممکن است محدود شود. مثلاً از خوردن مواد خوراکی سفت و سخت باید پرهیز شود. این محدودیتهای غذایی ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد.
مراقبت از ارتودنسی فانکشنال چگونه است؟
توجه به نکات مراقبتی و به خصوص بهداشت فردی در دوره درمان به روش ارتودنسی فانکشنال اهمیت بسیار زیادی دارد. نکات کلی که بیماران باید به آن توجه کنند عبارتند از:
- در روزهای اول برای کمتر شدن درد و ناراحتی، غذاهای نرم بخورید.
- در صورت نیاز، دهان خود را با آبنمک شستشو دهید تا درد کمتر شود.
- اگر ارتودنسی شما متحرک است، حتماً آن را از دهان خارج کنید و سپس مسواک بزنید.
- دستگاه را به دقت تمیز کنید. بعد از استفاده از مسواک و نخ دندان، دستگاه را در دهان قرار دهید (انواع مسواک ارتودنسی).
- برای تمیز کردن دستگاه ثابت، از نخ دندانهای مخصوص استفاده کنید. با استفاده از برس بین دندانی، دستگاه را تمیز کنید.
بیشتر بدانید: مواردی بیشتر برای مراقبت های قبل و بعد از ارتودنسی دندان
دستگاه فانکشنال ثابت بهتر است یا متحرک؟
انتخاب بین دستگاه های ارتودنسی ثابت و متحرک به عوامل مختلفی از جمله اهداف درمانی خاص، ترجیحات بیمار و ملاحظات بالینی بستگی دارد. مزایا و معایب هر دو دستگاه به شرح زیر است:
۱- دستگاه های فانکشنال ثابت
برای آشنایی بیشتر با دستگاههای فانکشنال ثابت به مزایا و معایب این دستگاهها اشارهای خواهیم کرد:
مزایای دستگاههای فرکشنال ثابت
- دستگاههای ثابت برای اصلاح مسائل مختلف ارتودنسی از جمله ناهماهنگی شدید، شلوغی و مشکلات بایت بسیار موثر هستند.
- دستگاه فرکشنال ثابت نیروی ثابتی را به دندان وارد کرده و امکان کنترل دقیق حرکت دندانها را فراهم میکند.
- بیماران نیازی به یادآوری استفاده آنها ندارند. دستگاههای ثابت همیشه سر جای خود هستند.
- بریس های ثابت هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان قابل استفاده هستند.
معایب دستگاههای فرکشنال ثابت
- براکتها و سیمها قابل مشاهده هستند و این موضوع برای برخی بیماران خوشایند نیست.
- شکستگی یا شلشدگی قطعات به مراجعه فوری و بررسی توسط متخصص ارتودنسی نیاز دارد.
- برخی از غذاها (مانند موارد چسبنده یا سفت) میتوانند به بریسها آسیب برسانند.
- تمیز کردن مناسب به دلیل اجزای ثابت می تواند چالش برانگیز باشد.
- ناراحتی اولیه و تحریک شدن لثهها توسط براکتها و سیمها در بین متقاضیان درمان رایج است.
۲- دستگاههای فانکشنال متحرک
دستگاههای فرکشنال متحرک با توجه به وضعیت بیمار و طبق تشخیص دندانپزشک انجام میشوند و مزایا و معایب زیر را دارند:
مزایای دستگاههای فرکشنال متحرک
- بیماران میتوانند آنها را برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کامل خارج کنند.
- بیماران می توانند بدون محدودیت غذایی و بدون دخالت دستگاه غذا بخورند.
- دستگاههای متحرک کمتر از بریسها جلب توجه میکنند.
- به طور کلی دردسر کمتری نسبت به بریسهای ثابت دارند.
- بیماران میتوانند دستگاه را به طور جداگانه تمیز کنند.
معایب دستگاههای فرکشنال متحرک
نگاهی به معایب دستگاههای فانکشنال متحرک داشته باشید:
- میزان موفقیت درمان به استفاده مداوم بستگی دارد.
- کنترل دقیق کمتر بر حرکت دندان در مقایسه با بریس های ثابت.
- دستگاههای متحرک ممکن است برای اصلاحات اسکلتی مهم موثر نباشند.
- بیماران ممکن است آن را گم کنند.
به طور خلاصه، اگر زیبایی، راحتی و سهولت نگهداری را در اولویت قرار دهید، ممکن است دستگاههای متحرک ارجحیت داشته باشند. با اینحال، برای موارد پیچیده تر و کنترل دقیق، بریس های ثابت یک انتخاب قابل اعتماد باقی میمانند. همیشه با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا بهترین گزینه را بر اساس نیازها و اهداف خاص خود تعیین کنید.
قیمت ارتودنسی فانکشنال
قیمت ارتودنسی فانکشنال متغیر بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. تجربه و تخصص دندانپزشک، نوع دستگاه استفاده شده، مدت زمان درمان و شدت مشکلات دهان و دندان بیمار از جکله فاکتورهای تاثیرگذار روی قیمت است. همچنین، پوشش بیمه و سیاستهای هر مطب و مرکز درمانی نیز میتواند روی قیمت و هزینه نهایی ارتودنسی تاثیرگذار باشد.
به طور کلی، درمانهای ارتودنسی، از جمله ارتودنسی فانکشنال، معمولاً هزینههای قابل توجهی را در بر دارند. قیمت دقیق میتواند متفاوت باشد بنابراین بهتر است با پزشک یا مرکز درمانی خود در ارتباط باشید تا اطلاعات دقیقتری درباره هزینهها دریافت کنید.
سوالات متداول
۱- بهترین سن درمان فانکشنال در دختران و پسران متفاوت است؟
مسائلی مربوط به عقب یا جلو رفتن بخشی از فک در کودکان به طور معمول در دوران کودکی بروز میکند و میتوان آن را در طول رشد کودک درمان کرد. سن مناسب برای درمان فانکشنال برای هر فرد به دلیل تفاوتهای جنسیتی متفاوت است و تشخیص سن مناسب جهت درمان نیازمند مشاوره پزشک متخصص میباشد.
برای درمان مشکلات جلو زدگی فک پایین در کودکان، سنین ۷ تا ۸ سال برای درمان مناسب است. در صورتیکه مشکل کودک، عقب بودن فک پایین است، تعیین سن مناسب به واسطه جنسیت فرد صورت میگیرد. برای دختران، سنین ۹ تا ۱۰ سال بهترین زمان برای درمان با دستگاههای فانکشنال هستند. حال اینکه برای پسران، سن ۱۲ تا ۱۳ سالگی بهتر است، زیرا در این سنین تغییرات مربوط به رشد و بلوغ بیشتری رخ می دهد.
۲- آیا برای عملکرد صحیح بریس های فانکشنال نیازی به کشیدن دندان است؟
خیر، بریس های فانکشنال برای عملکرد صحیح خود نیازی به کشیدن دندان ندارند. همانطور که در بخشهای قبل گفتیم، دستگاههای مختلف ارتودنسی فانکشنال با عملکردهای متفاوت خود میتوانندموقعیت دندانها و فک را تنظیم کنند. با اعمال فشار و نیروی مناسب توسط عضلات، این بریس ها کمک میکنند تا فکها به موقعیت مناسب خود برسند. بدین ترتیب مشکلات مربوط به تنظیم دهان و فکها بهبود یابند.
۳- مدت زمان درمان با ارتودنسی فانکشنال چقدر می باشد؟
به طور کلی ارتودنسی فانکشنال دو فاز دارد که هرکدام از این دو فاز بین ۹ تا ۱۸ طول میکشد و گاهی این زمان بسته به شرایط فرد، کمتر یا بیشتر نیز میشود.
۴- آیا استفاده از ارتودنسی فانکشنال قبل از ۱۰ سالگی مزایایی دارد؟
در این سن، فکها و دندانها هنوز در مراحل رشد قرار دارند و ارتودنسی فانکشنال میتواند در هدایت و بهینهسازی رشد طبیعی آنها کمک کند. با اینحال، بهتر است درمورد بهترین سن برای ارتودنسی فانکشنال با دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
۵- در یک روز، چند ساعت باید از بریس فانکشنال استفاده شود؟
تعداد ساعاتی که باید در روز از بریس استفاده کنید برای شما توضیح داده می شود. بهطور کلی، برای دستیابی به نتایج موثر بهتر است به جز زمان غذا خوردن و مسواک زدن، بریس خود را از دهانتان خارج نکنید و این زمان بیش از ۴ ساعت نباشد.
کلام پایانی
ارتودنسی فانکشنال یک روش درمانی در زمینه اصلاح مشکلات دندانی و فک است. استفاده از دستگاههای فانکشنال، امکان بهبود مشکلاتی همچون اوربایت، آندربایت، کراس بایت و سایر ناهماهنگیهای فکی را فراهم میکند. این روش معمولاً در دو فاز انجام میشود؛ هر یک ۹ تا ۱۸ ماه زمان نیاز دارد. برای موفقیت درمان با ارتودنسی فانکشنال، مراقبت مناسب و استفاده مداوم از دستگاههای درمانی ضروری است.
همچنین، تعیین زمان مناسب برای آغاز درمان بر اساس نیازها و جنسیت فرد، اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که این درمان بر روی تناسب عضلات و فکها تأکید دارد، نتایج آن نه تنها به بهبود ظاهر دندانها کمک میکند بلکه به بهبود کیفیت زندگی بیماران نیز میانجامد. با این وجود، برای انتخاب بهترین روش درمانی، همواره مشاوره و ارزیابی توسط پزشک متخصص ارتودنسی ضروری است.