آنچه در این مقاله می خوانید

استفاده از بی حسی در ارتودنسی

استفاده از بی حسی در ارتودنسی رایج نیست، زیرا بیمار در طول انجام ارتودنسی در مطب دردی حس نمی کند. با این حال برخی از افراد ممکن است نیاز به بی حسی در طول انجام ارتودنسی را داشته باشند. مهمترین شرایطی که نیاز به استفاده از بی حسی در ارتودنسی دارد، عبارتند از:

  • کشیدن دندان قبل از انجام ارتودنسی
  • قرار دادن بریس ها: در صورت درخواست بیمار بی‌حسی موضعی استفاده می شود.
  • در صورت وجود ناراحتی یا اضطراب شدید در بیمار که مانع از انجام ارتودنسی شود.

آیا ارتودنسی نیاز به بی حسی دارد؟

آیا ارتودنسی نیاز به بی حسی دارد؟

شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که استفاده از بی حسی در ارتودنسی دندان رایج است یا خیر؟ باید بگوییم که ارتودنسی از شاخه‌ دندانپزشکی غیرتهاجمی است که بدون هیچ تزریق ماده بی‌حسی می‌توان آن را روی دندان‌های بیمار انجام داد. در واقع شما هنگام نصب بریس‌ها هیچ دردی حس نمی‌کنید بنابراین ضرورتی برای استفاده از بی‌حسی در ارتودنسی وجود ندارد مگر اینکه شرایط خاصی داشته باشید که انجام بی‌حسی را ضروری می‌کند.

اگر آستانه تحمل بسیار پایینی دارید می‌توانید از ارتودنتیست خودتان درخواست کنید تا بی حسی موضعی را برای شما انجام دهد. زمانیکه بیمار دچار فوبیای دندانپزشکی است و یا کودک است در این صورت نیز با توجه به صلاح دید دندانپزشک بی حسی انجام می شود.

انواع بی حسی مورد استفاده در ارتودنسی

استفاده از بی حسی در ارتودنسی دندان به ندرت رخ می‌دهد. در صورت نیاز به انجام بی‌حسی دندانپزشکان می‌توانند بهترین نوع بی حسی را برای هر بیمار با توجه به روش خاص خود و شرایط بیمار تعیین کنند. این تصمیم به نوع درمان ارتودنسی، همچنین سابقه پزشکی و ترجیحات شخصی بیمار بستگی دارد. در ادامه به انواع بی‌حسی مورد استفاده در ارتودنسی اشاره می‌کنیم:

۱. بی حسی موضعی

در صورتی که بیماران نیاز به اقدامات جزئی دندانپزشکی داشته باشند معمولا از بی‌حس‌کننده‌های موضعی استفاده می‌شود. معمولا این داروهای بی‌حسی شامل پریلوکائین، لیدوکائین، آرتیکائین، مپیواکائین یا بوپیواکائین است.

این بی‌حس‌کننده‌ها با سوزن مخصوص مستقیما در قسمتی از دهان بیمار که درد بیشتری حس می‌کند، تزریق می‌شوند. هنگامی که ماده بی‌حس‌کننده فعال می‌شود، آن ناحیه بی‌حس می‌شود و گیرنده‌های درد از کار می افتند.

بیشتر بخوانید: عوارض ارتودنسی در طولانی مدت

این کار تمام درد و ناراحتی را برای چند ساعت از بین می‌برد و به دندانپزشک اجازه می‌دهد تا زمانی که بیمار بیدار و در عین حال دردی احساس نمی‌کند، کار را انجام دهد.

۲. بیهوشی عمومی

بی هوشی عمومی در ارتودنسیو خدمات دندانپزشکی

بیهوشی عمومی در ارتودنسی زمانی استفاده می‌شود که بیمار در حالت هوشیار و عادی اعمالی انجام می‌دهد که مانع از کار ارتودنتیست می‌شود. بنابراین دندانپزشک به ناچار این روش را برای انجام درمان انجام می‌دهد. از نظر پزشکی، بیهوشی‌های عمومی باعث به خواب رفتن بیمار می‌شوند، بنابراین بیمار در خواب است و قادر به پاسخگویی نیست و دردری را نیز تجربه نمی‌کند. این نوع بیهوشی یا به صورت داخل وریدی یا استنشاقی انجام می‌شوند.

متن انگلیسی:

“General anesthesia is rarely used in orthodontics but may be necessary for particularly complex cases or when multiple procedures need to be.”

ترجمه فارسی: «بیهوشی عمومی به ندرت در ارتودنسی استفاده می شود، اما ممکن است برای موارد خاص پیچیده یا زمانی که نیاز به چندین روش باشد، ضروری باشد.»

به نقل از سایت cummingpediatricde

۳. آرام بخشی

رایج ترین آرامبخش همان اکسید نیتروژن یا گازخنده است. روش کم تهاجمی است که برای کاهش اضطراب خفیف تا متوسط ​​در کودکان برای انجام ارتودنسی استفاده می شود. گاز از طریق یک ماسک که روی بینی کودک قرار می گیرد، استنشاق می شود. یک راه بسیار موثر برای آرام کردن اضطراب خفیف تا متوسط ​​در کودکان و افرادی با مشکلات عصبی است.

بیشتر بخوانید: عفونت دندان حین ارتودنسی

از کودک شما خواسته می شود که از طریق بینی نفس بکشد. همانطور که گاز شروع به کار می کند، کودک شما راحت تر می تواند استراحت کند. لازم به ذکر است که اکسید نیتروژن فرد شما را به خواب نمی برد، بلکه اضطراب را کاهش می دهد و به آرامش او کمک می‌کند. برخی از کودکان ممکن است به خواب بروند اما به راحتی بیدار می‌شوند. بیشتر کودکان بیدار می‌مانند و می‌توانند با دندانپزشک ارتباط برقرار کنند.

مزایای استفاده از بی حسی در ارتودنسی

مزایای استفاده از بی حسی در ارتودنسی

همانطور که در بالا ذکر شده استفاده از بی‌حسی در ارتودنسی ضرری نیست و خیلی کم پیش می آید که ارتودنتیست مجبور به انجام بی‌حسی باشد. در صورت استفاده از بی حسی در ارتودنسی، می‌تواند مزایای زیر را برای بیماران داشته باشد:

  • به کاهش حس درد و ناراحتی بیمار کمک می کند.
  • باعث کاهش اضطراب و استرس در برخی از افرد می شود.
  • به کاهش فوبیا کمک می کند.
  • به افزایش همکاری در کودکان یا بیماران با بیماری های خاص (کم توانی ذهنی) کمک می کند.

بیشتر بخوانید: نقش داروها در درمان ارتودنسی

  • امکان انجام روش های پیچیده را فراهم می کند.
  • سبب افزایش دقت و کارایی ارتودنتیست می شود.
  • جلسه ارتودنسی سریع تر پیش می رود.

عوارض بی حسی در ارتودنسی

عوارض بی حسی در ارتودنسی

قبل از استفاده از مواد بی حسی، آرامبخشی و یا بیهوشی دندانپزشک باید سوابق پزشکی بیمار را بررسی کند. از آلرژی‌ها و داروهای مصرفی بیمار مطلع باشد تا خطر عوارض جانبی به حداقل برسد.

متن انگلیسی:

“Although local anesthetics are generally well-tolerated, some people may experience side effects such as dizziness, nausea, or itching. In rare cases, an allergic reaction may occur, which can lead to difficulty breathing and other more serious symptoms.”

ترجمه فارسی: «اگرچه داروهای بی‌حس‌کننده موضعی به طور کلی به خوبی تحمل می‌شوند، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی مانند سرگیجه، حالت تهوع یا خارش را تجربه کنند. در موارد نادر، ممکن است یک واکنش آلرژیک رخ دهد که می‌تواند منجر به مشکل در تنفس و سایر علائم جدی‌تر شود.»

به نقل از سایت okundentistry

باید این نکته را ذکر کنیم که مواد بی حس کننده موضعی کمترین عوارض جانبی را در مقایسه با بیهوشی دارند. اگرچه عوارض جانبی داروهای بی حسی نادر است، اما برخی موارد گزارش شده عبارتند از:

  • استفراغ یا حالت تهوع
  • تورم در دهان بیمار
  • تریق بیش از حد
  • احساس سوزش در گلو
  • آسیب عصبی
  • هماتوم و آسیب بافت نرم
  • اسپاسم عضلانی ناشی از تزریق های متعدد

استفاده از بی حسی در طول دوره درمان ارتودنسی

بسیاری از روش‌های مورد استفاده در ارتودنسی، مانند قرار دادن براکت‌ها و تنظیم‌ کردن آنها و … کم تهاجمی هستند و معمولا باعث ناراحتی قابل توجهی در بیماران نمی‌شوند. در نتیجه، بی‌حسی موضعی اغلب برای ارتودنسی غیر ضروری تلقی می‌شود. در صورت نیاز ارتودنتیست بهترین روش را با توجه به شرایط بیمار انجام می‌دهد.

برای اطلاع از لیست بهترین متخصصین ارتودنسی در کرج کلیک کنید

کلام پایانی

بی‌حسی در دندانپزشکی یکی از رایج‌ترین مواد مورد استفاده است تا بیمار دردی حس نکند. اما در ارتودنسی به دلیل اینکه بیمار درد چندانی حس نمی‌کند، ارتودنتیست‌ها از بی‌حسی در طول ارتودنسی استفاده نمی‌کنند. ممکن است بیمار در طول روند درمان ارتودنسی در اثر جابجایی دندان‌ها درد و فشاری حس کند اما در طول قرار دادن و تنظیم براکت‌ها در مطب ارتودنتیست دردی احساس نمی‌کند.

مشاوره رایگان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه در این مقاله می خوانید

مشاوره رایگان

آخرین مطالب

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x