آنچه در این مقاله می خوانید

ارتودنسی دندان های شیری

ارتودنسی دندان های کودکان برای تشخیص، پیشگیری و درمان ناهنجاری‌های دندانی در کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد. اما ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که آیا با وجود دندان‌های شیری در کودکان می‌توان ارتودنسی انجام داد؟ یا نه. بسته به وضعیت دندان‌های کودک و با تشخیص ارتودنتیست می‌توان ارتودنسی با دندان شیری را بدون مشکل انجام داد.

انجام ارتودنسی در سال‌های اولیه رشد دندان‌ها باعث هم‌ترازی بهتر دندان‌ها شده و از مشکلات مربوط به شلوغی دندان‌ها در بزرگسالی پیشگیری می‌کند. مهمترین اهداف ارتودنسی با دندان شیری عبارتند از:

  • هدایت رشد فک
  • اطمینان از تراز مناسب دندان‌ها
  • حفظ فضا برای دندان‌های دائمی
  • پیشگیری یا به حداقل رساندن مشکلات در آینده
  • بهبود عملکرد و زیبایی‌ دندان‌ها

با وجود دندان های شیری می توان ارتودنسی را انجام داد؟

دندان های شیری، عملکردهای اساسی فراتر از زیبایی را در کودکان ایفا می‌کنند. این دندان‌ها نقش مهمی در رشد دهان و فک کودک دارند. دندان‌های شیری به کودکان کمک می‌کنند تا صحبت کردن و جویدن درست را بیاموزند و همچنین فضایی را برای دندان‌های دائمی ایجاد می‌کنند.

متن انگلیسی:

“While baby teeth are an important part of a child’s oral development, their presence does not necessarily mean that orthodontic treatment must be delayed.”

ترجمه فارسی:

«در حالی که دندان‌های شیری بخش مهمی از رشد دهان و دندان کودک هستند، وجود آنها لزوما به این معنی نیست که درمان ارتودنسی باید به تعویق بیفتد»

به نقل از سایت orthodonticsaustralia

برای برخی از کودکان، ارتودنسی با دندان شیری بسیار مفید است و از بروز مشکلات بیشتر در آینده جلوگیری می‌کند. بنابراین نباید به خاطر وجود دندان‌های شیری درمان کودک خود را به تعویق بیندازید. بهترین راه این است که کودک خود را در هفت سالگی نزد ارتودنتیست ببرید تا با معاینه دندان‌ها و بررسی وضعیت فک، بهترین تصمیم درباره ارتودنسی با دندان شیری اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی نامرئی برای کودکان چگونه است

بررسی سیستم دندانی شیری و دائمی

در کودکان از شش یا هفت ماهگی دندان‌های شیری شروع به رشد می‌کنند. این دندان‌ها در سن شش سالگی شروع به افتادن می‌کنند تا دندان‌های دائمی جایگزین شوند. دندان‌های شیری کوچک‌تر و سفیدتر از دندان‌های دائمی به نظر می‌رسند، زیرا مینای نازک‌تری دارند. ریشه آنها نیز کوتاه‌تر و نازک‌تر است. دندان‌های شیری معمولا ۲۰ عدد هستند، در حالیکه ۳۲ دندان دائمی وجود دارد. دندان‌های دائمی زمانی که کودک حدود شش سال دارد ظاهر می‌شوند.

در سن ۱۳ سالگی، ممکن است کودک ۲۸ دندان دائمی داشته باشد. چهار دندان عقل اغلب در سن ۱۷ تا ۲۱ سالگی شروع به بیرون آمدن می‌کنند، اما ممکن است همه افراد چهار دندان عقل نداشته باشند.

اولین دندان نوزادان که درمی‌آیند معمولا دندان‌های جلویی، بالا یا پایین هستند، اما اولین دندان‌های دائمی که رشد می‌کنند دندان‌های آسیاب هستند.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی چقدر طول میکشد

حدود شش سال، بین سنین شش تا دوازده سالگی، طول می‌کشد تا کودکان دندان‌های شیری خود را از دست بدهند و دندان‌های دائمی رشد کنند. این دوره «دندان‌های مختلط» نامیده می‌شود، زیرا در بیشتر مواقع کودکان هم دندان‌های شیری و هم دندان‌های دائمی خواهند داشت.

جدول رویش و افتادن دندان شیری و دائمی کودکان

در جدول زیر لیستی از زمان رویش و افتادن دندان‌های مختلف در کودکان را آورده‌ایم:

نام دندان سن رویش دندان شیری سن افتادن دندان شیری سن رویش دندان دائمی
ثنایای مرکزی فک بالا ۱۲-۸ ماهگی ۷-۶ سالگی ۸-۷ سال
ثنایای مرکزی فک پایین ۱۰-۶ ماهگی ۷-۶ سالگی ۷-۶ سال
ثنایای جانبی فک بالا ۱۳-۹ ماهگی ۸-۷ سالگی ۹-۸ سال
ثنایای جانبی فک پایین ۱۶-۱۰ ماهگی ۸-۷ سالگی ۸-۷ سال
دندان نیش فک بالا ۲۲-۱۶ ماهگی ۱۲-۱۰ سالگی ۱۲-۱۱ سالگی
دندان نیش فک پایین ۲۳-۱۷ ماهگی ۱۲-۹ سالگی ۱۰-۹ سالگی
دندان آسیاب اول فک بالا ۱۳-۹ ماهگی ۱۲-۹ سالگی کوچک: ۱۱-۱۰ سالگی

بزرگ: ۷-۶ سالگی

دندان آسیاب اول فک پایین ۱۸-۱۴ ماهگی ۱۱-۹ سالگی کوچک: ۱۲-۱۰ سالگی

بزرگ: ۷-۶ سالگی

دندان آسیاب دوم فک بالا ۳۳-۲۵ ماهگی ۱۲-۱۰ سالگی کوچک: ۱۲-۱۰ سالگی

بزرگ: ۱۳-۱۲ سالگی

دندان آسیاب دوم فک پایین ۳۱-۲۳ ماهگی ۱۲-۱۰ سالگی کوچک: ۱۲-۱۱ سالگی

بزرگ: ۱۳-۱۱ سالگی

آیا برای درمان ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان های شیری است؟

برای شروع درمان ارتودنسی همیشه نیازی به کشیدن دندان نیست. در کودکان کوچکتر، فک در حال رشد است و نیازی به کشیدن دندان نیست مگر اینکه متخصص ارتودنسی کشیدن دندان را توصیه کند. البته در مواردی که دندان شیری باعث شلوغ شدن بایت شود کشیدن دندان شیری ضروری است. در غیر این صورت بهتر است دندان شیری حفظ شود تا دندان‌های دائمی در آینده بتوانند در محل مناسب خود رشد کنند.

متن انگلیسی:

“In some children the baby teeth are retained for a very long time and in these cases, the baby teeth may need to be extracted before orthodontic braces can be fitted.”

ترجمه فارسی: «در برخی از کودکان دندان‌های شیری برای مدت طولانی باقی می‌مانند و در این موارد ممکن است نیاز به کشیدن دندان‌های شیری قبل از نصب بریس‌های ارتودنسی باشد.»

به نقل از سایت kingstonortho

ارتودنسی با دندان شیری امکان پذیر است؟

بله، اگر کودک هنوز تعدادی دندان شیری داشته باشد، ارتودنسی با دندان شیری امکان‌پذیر است. در واقع، شروع درمان ارتودنسی در زمانی که کودک هنوز ترکیبی از دندان‌های شیری و دندان‌های دائمی دارد، غیر معمول نیست. زمان درمان ارتودنسی به نیازهای فردی کودک و توصیه‌های متخصص ارتودنسی بستگی دارد. متخصصان  نیازهای ارتودنسی کودک را با بررسی رشد دندان‌ها، فک و بایت او ارزیابی می‌کنند.

 

اگر مشکلاتی مانند شلوغی، ناهماهنگی، یا مشکلات گاز گرفتن وجود داشته باشد، انجام ارتودنسی با دندان شیری توصیه می‌شود. در برخی موارد، ممکن است برای هدایت رشد فک و اطمینان از اینکه دندان‌های دائمی به درستی رویش می‌کنند، درمان ارتودنسی زود شروع شود.

درباره ترس کودکان از ارتودنسی بیشتر بدانید

سوالات متداول

۱. از چه سنی می‌توان درمان ارتودنسی را شروع کرد؟

هیچ محدودیت سنی برای انجام ارتودنسی وجود ندارد. درمان ارتودنسی معمولا بین سنین ۸ تا ۱۴ سالگی شروع می‌شود.

۲. آیا با وجود ترکیب دندان‌های شیری و دائمی می‌توان ارتودنسی انجام داد؟

بله. با وجود دندان‌های شیری و دائمی می‌توان ارتودنسی کرد، زیرا متخصصین ارتودنسی برای رفع مشکلات مربوط به ناهنجاری‌های دندانی مهارت کافی را دارند.

کلام پایانی

ارتودنسی دندان های شیری یکی از درمان‌های رایج در کودکانی است که مشکلات مربوط به شلوغی و ناهماهنگی دندان‌ها را دارند. بنابراین فقط به این خاطر که کودک شما دندان شیری دارد نباید مانع از انجام درمان ارتودنسی شود. بهترین کار مراجعه به دندانپزشک و متخصص ارتودنسی در ۷-۶ سالگی کودک است. در این زمان متخصصان با استفاده از تصاویر فک و دندان‌های کودک، در مورد نیاز به ارتودنسی تصمیم می‌گیرند. به یاد داشته باشید که انجام ارتودنسی در سنین پایین از بسیاری از مشکلات در سنین بالا پیشگیری می‌کند.

مشاوره رایگان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه در این مقاله می خوانید

مشاوره رایگان

آخرین مطالب

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x