مینی پلیت یک وسیله غیر متحرک است که به استخوان فک متصل می شود و امکان درمان ناهنجاری های وسیع تر را نسبت به بریس های معمولی فراهم می کند. این دستگاه به متخصص ارتودنسی این امکان را می دهد که کنترل خوبی بر حرکت دندانها در ۳ بعد داشته باشد. همچنین به طول درمان سرعت می بخشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.
مینی پلیت ارتودنسی چیست؟
فرایند درمانی ارتودنسی دندان پس از تولید مینی پلیت ها و مینی اسکروها به انگلیسی mini plate تغییر زیادی کرده است. این مینی پلیت ها در ارتودنسی، امکان درمان دندان را به طور گستردهتر، نسبت به بریس های معمولی فراهم میکنند. مینی پلیت ها با تغییر موقعیت و نحوه قرارگیری فک، شکل صحیح قرار گرفتن دندانها را اصلاح میکنند.
مینی پلیت ها با وارد کردن نیرو به صورت مستقیم، به استخوان فک باعث میشوند تا درمان به خوبی توسط دندانپزشک انجام شود و معمولا برای اصلاح و آسان کردن حرکت دندانها در فک بالا و پایین استفاده میشوند. مینی پلیت ها در ارتودنسی با قرار گرفتن میان دندانها به کمک سیم به یکدیگر وصل شده و میتوانند با تنظیم پیچهایی که روی سیمها قرار دارد، رشد دندان و نحوه قرارگیری صحیح فک را کنترل و اصلاح کند. همچنین استفاده از مینی پلیت میتواند با سرعت بخشیدن به زمان درمان که فرد باید دندانهایش در بریس ها باشد، کمک کند و درمان فرد را بهبود ببخشد.
همچنین بخوانید: ارتودنسی ثابت بهتر است یا ارتودنسی متحرک
جنس مینی پلیت ها از چیست؟
معمولا صفحات مینی پلیت در اندازهها و شکلهای مختلفی در بازار وجود دارند. به طور کلی جنس مینی پلیت های بهکار رفته در ارتودنسی دندان، از جنس پلاستیک یا فلز مانند آلیاژهای تیتانیوم ساخته میشوند.
چرا از مینی پلیت ارتودنسی استفاده می کنیم؟
مینی پلیت ها و مینی اسکروها بهطور کلی هزینه کمی نسبت به دیگر درمانهای دندان دارند و نحوه جایگذاری و برداشتن آنها نیز آسان است. همچنین قابلیت کاشت در نقاط مختلف دهان را داشته که این ویژگی باعث ایجاد محبوبیت زیادی دربین درمانهای دندان و ارتودنسی شده است. مینی پلیت ها چون معمولا بین ریشههای دندانها قرار میگیرند؛ در حرکت دندانها تداخلی ایجاد نمیکنند. همچنین مدت درمانی استفاده از مینی پلیت ها از دیگر روشها کمتر است و به دلیل کوچک بودن صفحات مینی، باعث بزرگ دیدهشدن دهان و فک شما نشده و زیبایی شمارا تحتتأثیر قرار نمیدهد.
مزیت استفاده از مینی پلیت ها
مینی پلیت ها به دلیل سهولت در قرارگیری، اغلب توسط خود ارتودنتیست انجام میشود. مینی پلیت ها به دلیل سرعت بخشیدن به روند بهبودی درمان، گزینه مناسبتری برای شما هستند. همچنین استفاده از آنها به دلیل کوچک بودن، باعث ایجاد ناراحتی برای شما نمیشود. همچنین مینی پلیت ها مانند براکت ها و دیگر درمانهای ارتودنسی دندان که حجم زیادی دارند نیستند.
عوارض استفاده از مینی پلیت
مینی پلیت در ارتودنسی در کنار داشتن مزایای زیاد، عوارضی نیز دارد. استفاده از mini plate ممکن باعث آسیب ریشه دندان بخاطر قرارگیری در لثه و محدود کردن حرکت دندانها شود. به این دلیل که مینی پلیت ها در لثه قرار میگیرند، باعث ایجاد التهاب و درد در ناحیه مورد نظر میشوند. همچنین امکان شکستن پلیت ها تا حد زیادی وجود دارد؛ که این شکستگی میتواند منجر به خونریزی و بروز عفونت در لثهها شود. این عوارض از جمله عوارض خیلی مهم و جدی مینی پلیت در ارتودنسی هستند. از دیگر عوارض معمولی مینی پلیت میتوان به احساس ناخوشایند هنگام غذا خوردن، خشکی دهان، ایجاد مشکل هنگام غذا خوردن و ایجاد استرس و اضطراب در فرد اشاره کرد.
برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با مشاوره ارتودنسی در ارتباط باشید.
نحوه جراحی مینی پلیت ها
نحوه انجام عمل مینی پلیت در ارتودنسی به این صورت است؛ ابتدا بی حسی موضعی روی ناحیه مورد نظر تزریق شده و سپس برشی بر روی لثه ایجاد میکنند؛ توجه کنید که این برش براساس محل جراحی است. پس از آن با استفاده از یک انبر مخصوص سطح را باز کرده تا استخوان فک در معرض دید قرار بگیرد. سپس صفحات مینی اسکرو و مینی پلیت را با کمک فنر به استخوان متصل میشوند. پس از تایید محل درست اتصال، با ایجاد سوراخهای پایلوت و اتصال دو پیچ تیتانیومی به طول ۵ میلی متر و قطر ۲ میلی متر، صفحات مینی را روی استخوان فک محکم میکنند. در انتها محل برش خورده را با نخ مخصوص بخیه میزنند. برای جلوگیری از احتمال بروز عفونت نیز ارتودنتیست، آنتی بیوتیک و داروهای ضد التهابی را تجویز میکند. بخیه ها نیز پس از یکهفته توسط دندانپزشک کشیده میشود.
کارکرد مینی پلیت ها چگونه است؟
مینی پلیت ها صفحات پلاستیکی یا فلزی مانند تیتانیوم هستند؛ که با زنجیر به یکدیگر متصل هستند و دارای شکلها و اندازههای متفاوتی دارند. این صفحات مینی پلیت ها با قرار گرفتن بین دندانها، توسط سیمهای متصل به پلیت که در لثه ها قرار میگیرند؛ باعث بهبود قرارگیری صحیح دندانها و اصلاح فک بیمار میشود. همچنین قراردادن mini plate بین دندانها توسط جراح متخصص دهان و فک انجام میشود چراکه این عمل بسیار حساس است.
مینی پلیت چه تاثیری بر مدت زمان درمان ارتودنسی دارد؟
مدت زمان درمان استفاده از مینی پلیت ها در مقایسه با دیگر روشها بسیار کمتر آیت و معمولا پس از ۳ الی ۴ هفته بهبودی حاصل میشود. بهدلیل روش جایگذاری و برداشتن آسان، استفاده از مینی پلیت ها در کاهش مدت زمان درمان بسیار تأثیرگذار است.
در حین استفاده از مینی پلیت ها باید به چه نکاتی توجه داشت؟
در زمان استفاده از مینی پلیت ها باید از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید؛ چراکه ممکن است باعث شکستن صفحه مینی شود. در ابتدا سعی کنید از غذاهای نرم مانند پوره و سوپ استفاده کنید. همچنین از زبان زدن به محل جراحی شده خودداری کنید چون باعث ایجاد التهاب و عفونت میشود. پس از جراحی نیز باید با استفاده از دهانشویه مخصوص، دهان خود را ضدعفونی کنید. در انتها با استفاده مناسب آنتیبیوتیکها مطابق با تجویز پزشک، روند بهبودی خود را تسریع کنید.