آنچه در این مقاله می خوانید

عصب کشی دندان ارتودنسی شده

درمان ارتودنسی مستلزم حرکت دندان ها و جایگزینی مناسب آنها است. اما در برخی از موارد در حین ارتودنسی دندانی دچار پوسیدگی شده و نیاز به ترمیم کانال ریشه دارد. در این موارد انجام عصب کشی حین ارتودنسی ضروری است و از صدمات بعدی به دندان جلوگیری می کند. عصب کشی حین ارتودنسی مزایای زیر را دارد:

  • کاهش درد
  • حفظ دندان طبیعی فرد
  • جلوگیری از گسترش عفونت

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان حین داشتن ارتودنسی

درمان ریشه برای نجات و ترمیم دندان پوسیده یا عفونی استفاده می شود. این روش به عنوان راهی برای از بین بردن عصب بیمار دندان پوسیده و عفونی توصیه می شود. این روش مستلزم برداشتن عصب، پالپ عفونی و تمیز کردن دندان قبل از پر کردن دندان با مواد پرکننده مصنوعی مانند آمالگام یا کامپوزیت است.

در صورت عدم درمان، دندان اطراف که سالم است ممکن است عفونی شود که میتواند منجر به تشکیل آبسه شود. عصب کشی این امکان را می دهد که به جای برداشتن دندان، آن را حفظ کنید. به طور کلی عصب کشی دندان می تواند ارزن تر و ایمن تر از جایگزینی با ایمپلنت یا بریج باشد.

برای اطلاع از لیست بهترین متخصصین ارتودنسی در کرج کلیک کنید

علاوه بر این، عدم جایگزینی دندان می تواند عملکرد و ظاهر فک شما را مختل کند. درمان ریشه با عصب کشی یک روش روتین ساده با میزان موفقیت بسیار بالا در حال حاضر است که مزایای آن بر کسی پوشیده نیست.

آیا همزمان با ارتودنسی می توان عصب کشی دندان انجام داد؟

بله. صرف نظر از اینکه چه عاملی باعث پوسیدگی دندان شده است، انجام ارتودنسی، داشتن بریس و عصب کشی می تواند به طور همزمان اتفاق بیفتد. همانطور که می‌دانید براکت‌های شما در جلوی دندان‌ها قرار دارند و برای عصب‌کشی حین ارتودنسی، متخصص ریشه دندان، سوراخی در پشت یا بالای دندان ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است

در موارد معدودی، درمان ارتودنسی با بریس‌ها ممکن است با نیاز به انجام سایر روش‌های دندانپزشکی، مانند درمان کانال ریشه، همزمان باشد. با اینکه اندودنتیست‌ها در ترمیم کانال ریشه مهارت دارند، اما در نظر گرفتن خطرات بالقوه‌ای که در حین درمان با بریس انجام می‌شوند، بسیار مهم است. یکی از نگرانی‌های اصلی عصب‌کشی حین ارتودنسی تاثیر بالقوه بر حرکت دندان است.

متن انگلیسی:

“Braces exert orthodontic forces that may be affected by changes in tooth structure resulting from a root canal procedure. Considering how such alterations might influence the overall treatment plan and the anticipated time frame for achieving optimal results is essential.”

ترجمه فارسی: «بریس‌ها نیروهای ارتودنسی را اعمال می‌کنند که ممکن است تحت تأثیر تغییرات ساختار دندان ناشی از ترمیم کانال ریشه قرار گیرند. در نظر گرفتن اینکه چگونه چنین تغییراتی ممکن است بر برنامه کلی درمان و چارچوب زمانی پیش‌بینی‌شده برای دستیابی به نتایج بهینه تأثیر بگذارد، ضروری است.»

به نقل از سایت sbkortho

ترمیم کانال ریشه ممکن است باعث تغییرات ساختاری و حیاتی دندان شوند که به طور بالقوه بر حرکت برنامه‌ریزی شده دندان در طول درمان ارتودنسی تأثیر می‌گذارد. فعل و انفعال پیچیده بین بریس ها و حرکت طبیعی دندان ها ممکن است مختل شود و منجر به تاخیر در رسیدن به تراز مطلوب شود. این امر بر نیاز به یک رویکرد چند رشته‌ای برای اطمینان از هماهنگی ارتودنسی و ترمیم کانال ریشه برای نتایج موفقیت آمیز درمان تاکید می‌کند.

نحوه انجام عصب کشی حین ارتودنسی

نحوه انجام عصب کشی حین ارتودنسی

افرادی که بریس دارند می‌توانند درمان های ترمیمی مانند عصب‌کشی را داشته باشند. عصب‌کشی حین ارتودنسی بدون هیچ مشکل مهمی انجام می شود. در واقع وجود بریس مانعی برای دریافت اقدامات ترمیمی دندانپزشکی ایجاد نمی‌کند.

با این حال، متخصصین ارتودنسی و اندودنتیست‌ها نیاز به همکاری و ارتباط موثر برای اطمینان از بهترین نتیجه برای بیمار دارند. متخصص اندودنتیست که در درمان ریشه دندان تخصص دارد، می‌تواند با هماهنگی متخصص ارتودنسی برای رسیدگی به دندانی که نیاز به کانال ریشه دارد، کار کند. دندانپزشکان موقعیت بریس‌ها و سیم‌های ارتودنسی را در نظر می‌گیرند تا ناحیه آسیب دیده را به درستی ترمیم کنند.

اولین قدم قبل از شروع هر نوع عصب کشی معاینه دندان آسیب دیده توسط متخصص ترمیم ریشه است. دندانپزشک دندان را معاینه می‌کند، علائم را ارزیابی می‌کند. دندانپزشک از شما می‌خواهد از فک خود عکسی با اشعه ایکس تهیه کنید. با استفاده از تصاویر، دندانپزشک میزان عفونت یا آسیب را مشخص می‌کند. اشعه ایکس برای شناسایی و مکان یابی کانال‌های ریشه کارایی دارد. بسته به اینکه کدام دندان نیاز به درمان دارد، تعداد کانال‌های ریشه متفاوت است.

بیشتر بخوانید: نقش داروها در درمان ارتودنسی

اندودنتیست دندان و ناحیه اطراف آن را با استفاده از بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌کند تا انجام عصب‌کشی بدون درد باشد. بیمار ممکن است به دلیل فشار وارده بر دندان‌ها در طول عصب‌کشی، ناراحتی یا درد موقتی را تجربه کند.

در طول ترمیم ریشه دندان، متخصص ریشه به دقت به دندان دسترسی پیدا می‌کند، ناحیه عفونی یا پالپ آسیب‌دیده را برمی‌دارد، کانال‌های ریشه را تمیز می‌کند و سپس آنها را می‌بندد. بنابراین، وجود بریس‌ها تأثیر قابل توجهی بر این مراحل ندارد.

دندانپزشک تمیز کردن و شکل دادن به کانال‌ها را انجام می دهد تا آنها را برای پر کردن آماده کند. پس از اینکه کانال ها به طور کامل تمیز شدند، متخصص اندودنتیست آنها را با مواد زیست سازگار پر میکند.

متن انگلیسی:

“After the root canal treatment, the orthodontist can adjust the braces as needed to ensure proper alignment and positioning.”

ترجمه فارسی: «پس از درمان ریشه، متخصص ارتودنسی می‌تواند براکت ها را در صورت نیاز تنظیم کند تا از هم ترازی و قرارگیری مناسب اطمینان حاصل شود.»

به نقل از سایت westwalkortho

**نکته: همکاری بین اندودنتیست و متخصص ارتودنسی برای هماهنگی موثر طرح درمان و دستیابی به نتایج مطلوب ضروری است.

چرا حتی با وجود ارتودنسی باید درمان ریشه دندان را انجام داد؟

چرا حتی با وجود ارتودنسی باید درمان ریشه دندان را انجام داد؟

درمان ریشه یک روش مهم و کاربردی در دندانپزشکی است که می‌تواند حتی زمانی که بیمار تحت درمان ارتودنسی مانند بریس قرار دارد، انجام شود. در صورت عدم درمان ریشه، بیمار با درد شدیدی رو به رو می‌شود که غیر قابل تحمل است. دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا درمان ریشه در زمان داشتن براکت‌ها ضروری است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم:

  • کاهش درد: یکی از دلایل عصب‌کشی حین ارتودنسی، تسکین درد شدید ناشی از پالپ عفونی یا ملتهب داخل دندان است. با ترمیم کانال عفونی، درد کاهش یافته و پس از چند روز دردی احساس نمی کنید.
  • درمان عفونت: عصب‌کشی حین ارتودنسی از گسترش عفونت به دندان‌ها و بافت‌های اطراف جلوگیری می‌کند. این ترمیم برای حفظ سلامت کلی دهان و دندان ضروری است. عفونت درمان نشده در صورت گسترش می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شدیدتری مانند گسترش عفونت به استخوان فک شود.

درباره تاثیر ارتودنسی بر صدا و گفتار بخوانید

  • حفظ دندان طبیعی فرد: یکی دیگر از دلایل عصب‌کشی حین ارتودنسی، حفظ دندان طبیعی بیمار است. در صورت عدم درمان به موقع ممکن است در آینده دندان طبیعی کشیده شود. به یاد داشته باشید که دندانپزشکان در اولین قدم سعی بر حفظ دندان‌های طبیعی بیمار را دارند. حفظ دندان از عوارضی مانند جابجایی دندان‌ها یا زوال استخوان فک جلوگیری می‌کند.
  • حفظ زیبایی: حفظ دندان طبیعی به لبخندی زیباتر کمک می‌کند. یک دندان از دست رفته می‌تواند منجر به تغییر در ساختار صورت و هم‌ترازی دندان‌های باقی مانده شود و نیاز به مداخلات تهاجمی در آینده مانند ایمپلنت را داشته باشد.

آیا با هر نوع روش ارتودنسی می توانیم دندانمان را عصب کشی کنیم؟

آیا با هر نوع روش ارتودنسی می توانیم دندانمان را عصب کشی کنیم؟

انجام عصب‌کشی و ترمیم کانال ریشه جزو ضروری‌ترین درمان‌های دندانپزشکی است که با وجود هر نوع ابزار ارتودنسی (متحرک و ثابت) می‌توان آن را انجام داد. بنابراین در صورت مشاهده علائم مربوط به پوسیدگی دندان در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

آیا پس از ارتودنسی می توان عصب کشی دندان انجام داد؟

انجام درمان ریشه روی دندان‌هایی که تحت ارتودنسی قرار گرفته اند، رایج و قابل اجرا است. برای اینکه مطمئن شوید مشکلی برای سلامت دندان شما و تراز دندان‌هایتان پیش نمی‌آید با متخصص ترمیم ریشه و ارتودنتیست خود مشورت کنید تا بهترین درمان برای شما انجام شود.

کلام پایانی

عصب‌کشی حین ارتودنسی مشکلی در روند ارتودنسی ایجاد نمی‌کند. در واقع ارتودنسی و درمان ریشه هیچ تداخلی با یکدیگر ندارند، اما باید عصب‌کشی حین ارتودنسی زیر نظر متخصص ارتودنسی شما انجام شوند. بنابراین، اگر قبلا عصب‌کشی دندان انجام داده اید، می‌توانید بدون نگرانی درمان ارتودنسی خود را زیر نظر متخصص ارتودنسی شروع کنید.

بیشتر بخوانید: عفونت دندان حین ارتودنسی

لازم به ذکر است که دندان‌های عصب کشی شده حتی در برابر تحلیل ریشه که می تواند حرکت دندان های ارتودنسی را تحت تاثیر قرار دهد، مقاوم‌تر هستند. به طور کلی درمان ریشه می‌تواند قبل، حین و بعد از ارتودنسی انجام شود و هیچ مانعی برای ارتودنسی دندان‌های عصب‌کشی شده وجود ندارد.

سوالات متداول

  1. اگر قبلا ترمیم کانال ریشه داشته باشم می توانم از بریس استفاده کنم؟

دندان‌هایی که قبلا تحت عصب‌کشی قرار گرفته‌اند معمولا با درمان ارتودنسی به خوبی قابل جابجایی هستند. حتی اگر بافت دندان در داخل مرده است، باز هم مشکلی ایجاد نمی‌کند. اگر درمان ارتودنسی را شروع نکرده‌اید، توصیه می‌کنیم قبل از گرفتن بریس یا اینویزیلاین، ۱ تا ۲ ماه بعد از ترمیم کانال صبر کنید تا به دندان خود زمان دهید ترمیم شود.

  1. خطرات درمان ارتودنسی روی دندان با درمان ریشه چیست؟

خطر رایج این است که اگر درمان ریشه مناسب نباشد، ممکن است احساس درد و عفونت داشته باشید وگرنه خطر خاصی ندارد.

  1. میزان موفقیت ارتودنسی در حرکت دندان های عصب کشی شده به چه صورتی است؟

اگر متخصص ارتودنسی بتواند نیروهای ارتودنسی را بر روی دندان‌های عصب‌کشی شده در جهت‌های صحیح اعمال کند، دندان‌ها بدون مشکل حرکت می‌کنند و به خوبی در تراز خود قرار می‌گیرند.

  1. آیا در درمان ارتودنسی تفاوتی بین دندان های عصب کشی شده و سالم وجود دارد؟

سرعت و توانایی حرکت دندان در هر دو مورد یکسان است و تفاوتی در درمان ارتودنسی وجود ندارد.

  1. آیا آبسه پری آپیکال ممکن است در دندانی که با ارتودنسی جابجا شده است ایجاد شود؟

اگر درمان ریشه به خوبی و با دقت انجام شود مشکلی ایجاد نمی‌شود و حرکت ارتودنسی باعث ایجاد آبسه پری آپیکال نمی‌شود.

مشاوره رایگان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه در این مقاله می خوانید

مشاوره رایگان

آخرین مطالب

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x