به طور کلی بیشتر متخصصان بر این باور هستند که جویدن آدامس در زمان ارتودنسی مفید است؛ زیرا درد، التهاب و استرس را کاهش می دهد و موجب افزایش ترشح بزاق می شود. همچنین در خوشبو شدن دهان و تسریع حرکات ارتودنسی موثر است. برخی از متخصصان نیز آن را مضر می دانند زیرا معتقدند که به وسایل ارتودنسی آسیب می زند.
درباره ارتودنسی نامرئی دندان بخوانید
آیا جویدن آدامس موجب کاهش درد ارتودنسی می شود؟
تنظیم سیم قوس دار ارتودنسی کمی درد دارد و در برخی زمان های دیگر نیز ممکن است باعث بروز درد شود. برخی افراد تصور می کنند که جویدن آدامس درد و احساس ناخوشایند ناشی از ارتودنسی را کاهش می دهد. برخی از مطالعات این موضوع را تایید می کنند و حتی گفته شده که آدامس بدون قند التهاب ناشی از ارتودنسی را کنترل می کند. البته که برای همه بیماران مفید نیست و ممکن است برخی با جویدن آدامس تفاوت خاصی را احساس نکنند.
نظر بیشتر متخصصان درباره جویدن آدامس حین ارتودنسی چیست؟
حتی بهترین متخصصان ارتودنسی ممکن است با جویدن آدامس بیماران مخالفتی نداشته باشند؛ اما در مورد موضوع جویدن آدامس در دوره درمان ارتودنسی بین متخصصان اختلاف نظرهایی وجود دارد؛ بنابراین آدامس جویدن در زمان ارتودنسی بستگی به تمایلات شخصی بیمار دارد؛ اما بهتر است پس از جویدن آدامس، آن را دور بیندازد و از آدامس جدید استفاده کنید.
همچنین بخوانید: راهکارهای کاهش درد ارتودنسی
از چه آدامسی در طول درمان ارتودنسی استفاده کنیم؟
آدامس های بدون قند و یا زایلیتون بر اساس نظر متخصصان ارتودنسی مفید است. گفته می شود که قدرت چسبندگی کم آدامس های بدون قند باعث می شود که کم تر به وسایل ارتودنسی بچسبند. همچنین در صورت چسبیدن به دستگاههای ارتودنسی به دلیل این که بدون قند هستند به آنها آسیبی نمی زنند.
چرا برخی متخصصان بیماران را از آدامس جویدن منع می کنند؟
با توجه به دلایل زیر متخصصان، بیماران را در هنگام درمان ثابت منع می کنند:
۱. گیرکردن و چسبیدن آدامس به وسایل ارتودنسی
ارتودنتیستها جویدن آدامس در ارتودنسی ثابت و متحرک را مضر می دانند و معتقدند که بیماران باید از آن اجتناب کنند. یکی از مشکلاتی که ممکن است رخ دهد گیر کردن آدامس در بخشهای مختلف وسایل ارتودنسی است. برای نمونه امکان چسبیدن آن دور براکت ها، سیم ارتودنسی و حتی الاستیک وجود دارد.
۲. سیم ها را خم می کند.
شل کردن براکت ها و حتی شکستن و افتادن آن ها از دیگر مشکلاتی است که با جویدن آدامس ممکن است رخ دهد. مهم ترین خطر آن در هنگام ارتودنسی باز شدن یا خم شدن سیم ارتودنسی است.
بیشتر بخوانید: اگر براکت های ارتودنسی شل شدند یا شکستند چه کنیم
۳. موجب افزایش طول درمان و هزینه ارتودنسی می شود.
سیم ارتودنسی را به اندازه ای تنظیم می شود که با فشاری که در طول چند هفته به دندان ها وارد می کنند موجب صاف شدن آن ها شوند. با پاره شدن یا خم شدن سیم، ارتودنسی باید مجددا تنظیم شود و سیم باید عوض شود. این کار نیازمند زمان و هزینه زیادی است. بنابراین باید از جویدن آدامس خودداری کرد.