ترس کودک از ارتودنسی و دندان پزشکی پدیده ای بسیار عادی است و تا کنون راهکارهای بسیاری برای حل این مشکل داده شده است. در اینجا بیشتر به این موضوع میپردازیم.
ویدیو درباره ترس کودکان از دندانپزشکی و ارتودنسی – کلینیک دکتر ستار کبیری متخصص ارتودنسی کودکان در کرج
علت ترس کودکان از ارتودنسی چیست؟
- کودک ممکن است به دلیل شنیدن صدای آخ و وای بیماران دیگر در مطب، دچار ترس شود.
- گاهی کودک یا تجربه ناخوشایند پیشین که از دندانپزشکی داشته است با قرار گیری در محیط مشابه دچار دلهره می شود.
- اغلب کودکان میترسند درمان ارتودنسی درد داشته باشد چرا که فضایی مشابه دندانپزشکی دارد و از سویی دیگر ممکن است داستان هایی درباره درد آن شنیده باشند.
همچنین بخوانید: ارتودنسی نامرئی برای کودکان
- یکی دیگر از دلایل ترس کودکان از ارتودنسی، مسخره شدن توسط کودکان قلدر محله یا مدرسه است چرا که حالا بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و برای کودکان آزارگر، سوژه مناسبی میتواند باشند.
- همچنین ممکن است کودکان به دلیل تغییر ظاهر دهان خود در دوران درمان ارتودنسی، نگران نظرات منفی دوستان خود یا طرد شدن باشند.
راهکار های غلبه بر ترس کودکان از ارتودنسی چیست؟
- برای رهایی کودک از ترس از ارتودنسی نخستین گام این است که به او نشان دهید احساساتش را میفهمید و میپذیرید. احساسات او را زیر سوال نبرید و مسخره نکنید. یادتان باشد این شما نیستید که قرار است در معرض قضاوت قرار بگیرید، پس احساسات کودک را بشنوید و بفهمید.
- از آنجایی که درد غالبا اولین ترس کودکان است، به او درباره میزان ناراحتی و دردی که قرار است تجربه کند و نتیجه ای که قرار است ببیند گفتگو کنید. به او توضیح بدهید که گذاشتن براکت یا الاینر دردی ندارد و تنها چند روز اول احساس فشار در دندانها خواهد داشت که با مسکن برطرف میشود. با کودک صادق باشید تا به شما اطمینان کند.
- اگر کودک از نمای دهان ارتودنسی شده خود و مسخره کردن دیگران نگران است، اگر امکان استفاده از الاینر را داشته باشد این نگرانی برطرف میشود. همچنین در براکت فلزی جذابیتهایی مانند انتخاب رنگ حلقه کشی برای کودک فراهم میشود تا احساس خوبی نسبت به براکت خود داشته باشد.
- هرگز کودک را غافلگیر نکنید. پیش از بردن او به مطب، حتما برایش توضیح بدهید که داستان چیست و میخواهید چکار کنید. نیازی نیست از چند هفته پیش از نوبت دکتر، موضوع را به او بگویید که دچار آشفتگی شود اما یکی دو روز پیش از مراجعه زمان خوبی برای در میان گذاشتن این موضوع است تا کودک فرصت داشته باشد با شرایط کنار بیاید.
همچنین بخوانید: ارتودنسی دندان کودکان
- به ارتودنتیستی مراجعه کنید که با کودکان خوش رفتار است و بردباری کافی برای برخورد با کودکان را دارد. همچنین مطب بهتر است تزئینات ویژه کودکان داشته باشد و سرگرم کننده و خوشایند باشد.
- به کودک اجازه بدهید اسباب بازی دلخواه خود را همراه بیاورد.
- برای درک بهتر کودک از این درمان، به او توضیح بدهید چرا باید این کار را بکند و چه سودی برایش دارد. کسانی را که او میشناسد و این درمان را انجام داده اند به او نشان دهید تا الگوهای خوبی در ذهنش نقش ببندد و تصور نکند تنها کودکی است که ارتودنسی میکند.
ترس از بریس های ارتودنسی
شاید شما هم این مشکل را داشته باشید و بگویید که چرا از بریس ها می ترسیم؟ برخی از علت های این ترس عبارتند از:
- مشکل در تکلم و صحبت کردن: نگرانی در مورد مشکل در صحبت کردن و یا تغییر صدا با بریس ها نیز می تواند باعث ترس شود. که ارتودنسی تاثیری در تغییر تلفظ کلمات ندارد.
- مدت زمان درمان: دوره درمان ارتودنسی اگر طولانی باشد میتواند باعث ترس شود.
- ظاهر: برخی افراد ممکن است ازین تغییر و اینکه مورد توجه یا تمسخر دیگران قرار گیرند بترسند.
- درد: از اصلی ترین نگرانی ها درد هنگام نصب بریس روی دندان ها است
- تجربیات دیگران: شنیدن تجربه های منفی دیگران در مورد ارتودنسی نیز می تواند تاثیر بگذارد.
همچنین بخوانید: انواع بریس ارتودنسی چه کاربردی دارند
چگونه بر ترس از بریس ها غلبه کنیم؟
- اطلاعات کامل راجب ارتودنسی کسب کنید: هرچه اطلاعات شما در مورد ارتودنسی بیشتر باشد، ترس شما کمتر خواهد شد. با ارتودنتیست خود صحبت کنید و تمام سؤالات خود را بپرسید.
- روش های کاهش درد: برای کاهش درد از داروهای مسکن میتوانید استفاده کنید
- از نظر دیگران مشورت بگیرید و صحبت کنید
- انتخاب دندانپزشک مناسب: انتخاب یک دندانپزشک متخصص با تجربه و خوش رفتار که به شما آرامش دهد بسیار تاثیر دارد.
- آمادگی ذهنی و نگرش مثبت نسبت به روند درمان: فکر کردن به نتیجه مطلوب آن و داشتن لبخندی زیبا تر
راهکار های خوب و جوابدهی است. از همه مهم تر انتخاب دندان پرشکی هست که مهارت ارتباط با بچه ها رو داشته باشه و نزاره کودک از ارتودنسی و مراحلش بترسه.