ارتودنسی نامرئی برای کودکان منعی ندارد و بازه سنی خاصی هم ندارد (سن بالای ۱۰ سال مانند ارتودنسی سیمی) هر زمان که کودک آماده نگهداری از الاینر و گذاشتن آن به مدت طولانی را داشت می تواند استفاده و درمان را شروع کند. همچنین این روش برای کودکانی مناسب است که بهم ریختگی جزئی دارند و اگر دندان های فک خیلی بهم ریخته باشد درمان آن سخت و تقریبا ناممکن می شود.
اما در کلینیک دکتر ستار کبیری بهترین متخصص ارتودنسی در کرج هر نوع بهم ریختگی دندانی با سخت ترین شرایط نیز درمان می شود. برای گرفتن مشاوره رایگان می توانید با راه های ارتباطی تماس برقرار کنید.
آیا ارتودنسی نامرئی برای کودکان مناسب است؟
ارتودنسی نامرئی به خاطر این که زیبایی دهان را خراب نمی کند روش محبوبی است. نوجوانانی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند ممکن است زیبایی دهان برایشان اهمیت زیادی داشته باشد، به اندازه ای که به براکت گذاشتن تن ندهند. از این رو ارتودنسی نامرئی به کمک آنها می آید تا با اعتماد به نفس بیشتری بتوانند دوران درمان ارتودنسی را پشت سر بگذارند.
استفاده از این درمان برای کودکانی که میتوانند خود خواسته پلاک را به مدت طولانی (۲۲ ساعت در روز) در دهان نگه دارند، آن را گم نکنند، زیر پا رها نکنند و جا نگذارند گزینه خوبی است.
اگر چه باید بدانید بسیاری از مشکلات ارتودنسی پیچیدگی هایی دارند که با پلاک ارتودنسی نمیتوان آنها را حل کرد و باید از براکت کمک گرفت.
درباره قیمت ارتودنسی نامرئی در این مقاله بخوانید
ارتودنسی نامرئی چیست؟
ارتودنسی نامرئی به ارتودنسی کردن دندانها با کمک وسیله ای به نام پلاک ارتودنسی یا الاینر شفاف گفته میشود. این پلاک چیزی شبیه به محافظ دهان است اما بیرنگ بوده و برای حرکت دادن دندان ها استفاده میشود. پلاک ارتودنسی یا الاینر به دندانها چسبانده نمی شود و به سادگی می توانید آن را در بیاورید و دوباره در دهان بگذارید.
ارتودنسی در کودکان در دنیای امروزی بسیار رایج شده و مشکلات دندانی مانند جلوزدگی دندان ها، فاصله بین دندان ها، شلوغی و نامرتبی دندان ها و موارد دیگر از کودکی درمان می شوند.
از چه سنی کودکان میتوانند ارتودنسی نامرئی انجام دهند؟
برای استفاده از الاینر شفاف (مشهورترین برند آن اینویزالاین نام دارد)، سن مشخصی نمیتوان گفت و این تا اندازه ای بستگی به درک و مسئولیت پذیری کودک دارد. به طور کلی از آنجایی که پلاک ارتودنسی باید ۲۲ ساعت در روز در دهان گذاشته شود و چون این پلاک را فرد میتواند به اختیار خود در بیاورد و استفاده نکند، بهتر است این روش برای کودکان بزرگتر و نوجوانان در نظر گرفته شود چرا که کودکان کم سن ممکن است نتوانند دستور استفاده از پلاک ارتودنسی را رعایت کنند.
فواید ارتودنسی نامرئی در کودکان چیست؟
- مراقبت از آن و رعایت بهداشت با آن ساده تر از براکت است
- بیرنگ است و دیده نمیشود بنابراین کودک نگران مسخره شدن توسط دیگران نیست
- کاربری آن برای کودک آسانتر و راحت تر است
- هیچ محدودیتی برای خوردن و آشامیدن کودک ایجاد نمیکند چرا که هنگام خوردن باید آن را از دهان در بیاورد
همچنین بخوانید: ارتودنسی دو فاز کودکان چیست؟
چگونه بفهمیم اینویزالاین برای کودک مناسب است یا خیر؟
پیش از هر چیز باید متخصص ارتودنسی وضعیت دهان و دندان های کودک را ارزیابی کند تا ببیند مشکل ارتودنسی او با الاینر درمان میشود یا به وسیله های ارتودنسی دیگر نیاز دارد. در این جلسه مشاوره، عکس اشعه ایکس از دندانها نیز گرفته میشود و بر اساس پیش بینی حرکتی که دندانها باید داشته باشند و موقعیت فک و غیره، دکتر تصمیم میگیرد اینویزالاین مناسب است یا خیر.
اگر مشکل ارتودنسی فرزندتان به گونه ای باشد که با پلاک ارتودنسی درمان میشود و اگر گمان میکنید فرزندتان توانایی پایبندی به دستورهای دکتر را دارد، می توانید از این روش بهره ببرید.
اگر مشکل ارتودنسی به گونه ای باشد که نمیتوان ارتودنسی نامرئی انجام داد، روش های جایگزین مانند براکت ممکن است پیشنهاد شود.